В тези несигурни времена, когато не знаеш какво ще ти донесе следващият ден, е важно взаимно да си подаваме ръка. Зад това застават и много земеделски производители, които помагат в борбата с коронавируса с каквото могат.

Фермери даряват апарат за бързо откриване на коронавируса

Добър пример дава кравеферма от новозагорското село Богданово, която се включи в благотворителна акция със съдействието на кметския наместник. Те дариха брашно на хора в нужда, опитвайки се да предпазят най-уязвимите – възрастните хора, които да си останат по домовете.

„Предвид обстоятелствата в държавата ни и по света не мислим, че ще има по-подходящ момент от този, за да се подкрепим макар и с малко, но от сърце!“, пишат на страницата си във Фейсбук стопаните.

Освен това те ще продължават да купуват от малките, квартални магазини и призовават приятелите си в социалните мрежи да направят същото, тъй като са убедени, че „по този начин ще помогнем на българската икономика да се възстанови“.

От кравефермата не са забравили и за своя персонал, който трябва да е здрав и пълноценен в грижата за животните. Ето защо напълно безплатно фирмата организира вливане на витамини чрез система на всеки един служител, за да подсилят неговия имунитет.

Техни колеги, земеделски производители от Сдружението на зърнопроизводителите от Лудогорието, пък са дарили 10 хил. лв. на две лечебни заведения, съобщава порталът Разград 24/7.

С дарението от 5 хил. лв. за болницата в град Кубрат са закупени 200 маски, 200 гащеризона, 6400 латексови ръкавици, 80 л дезинфектант и 100 л спрей.

От болницата в град Исперих са предпочели сумата от 5 хил. лв. да им бъде преведена от Обществения дарителски фонд за Разград, за да могат да закупят това, което им е необходимо.

ВИЖТЕ ВОДЕЩИТЕ НОВИНИ

Добруджанският съюз на зърнопроизводителите беше един от първите, който се включи в благотворителните инициативи, дарявайки апарат за бързо откриване на коронавируса на болницата в Добрич.

До 3 април заедно с техниката трябва да пристигнат и 150 теста за COVID-19. Отделно зърнопроизводителите помагат и в осигуряването на предпазни средства.

Споделете с Агри.БГ ваши благородни инициативи в тези трудни времена. Пишете ни как помагат вашите колеги. Нека дадем добър пример за това, как можем да се подкрепяме, и да продължим заедно напред.


ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Мярка Covid-19: Авансово плащат част от обвързаната помощ?

Селското стопанство е вън от схемата 60/40

Министърът: Недоговорените бюджети да се пренасочат към уязвими сектори