Ако имате интерес в прилагането на директна сеитба и искате да почерпите знания директно от извора, може да се включите в агротехническа обиколка в Аржентина в периода 3-10 март.

Още по темата: 18-годишният Николай Чернокожев смело въвежда регенеративни практики в семейната ферма

Посещението на производствени площи, които прилагат технологията, се организира от Аржентинската асоциация на производителите чрез директна сеитба (AAPRESID). В нея членуват земеделски производители, които насърчават и разпространяват земеделския модел, базиран на директна сеитба.

В обиколката се включва и двудневно посещение на Expoagro 2024 - най-голямото изложение за селскостопанска техника в Латинска Америка.

Таксата за участие е 3000 долара, която покрива 7 нощувки в 3/4-звезден хотел, храна, екскурзовод на испански и английски, входен билет за изложението, придвижване с автобуси. Изисква се 50 процента предплащане при записване и доплащане до 30 януари.

Тук може да научите повече за работата на AAPRESID и значението на директната сеитба за смекчаване на климатичните промени.

Асоциацията ръководи изследователски проекти в сътрудничество с представители на научните среди. Целта е намиране на най-доброто управление на системи за директна сеитба.

Директната сеитба е практиката на засаждане на култура без предварително обработване на земята. Същата сеялка отговаря за извършването на микрооран само в браздата и поставянето на семената, за да се осигури добър контакт между семето и почвата.

Покана за посещението в Латинска Америка е отправена от Търговско-икономическия отдел на Посолството на Република Аржентина в България. За повече информация може да се свържете с г-н Mailen Saluzzio или с г-н Federico Ulrich от международния отдел на AAPRESID на следния имейл адрес: [email protected].