Специалната програма за жени предприемачи в агросектора - EWA България, която вече няколко години успешно се изпълнява у нас, отваря нов прием за мотивирани дами, които имат интерес за бизнес в селското стопанство, съобщиха пред Агри.БГ организаторите – Регионална агенция за предприемачество и иновации (РАПИВ) – Варна.

Empowering Women in Agrifood Bulgaria 2024 ще подбере 10 представителки на нежния пол с техните проекти, като им помогне да се развият в бизнеса с агрохраните.

„Целта на програмата EWA е да мотивира представители на ръководени от жени стартъпи в ранен етап на развитие и жени с бизнес идея в областта на селскостопанските продукти да засилят потенциала си, да разберат възможностите си, да получат необходимите знания, доверие и достъп до мрежи, за да започнат успешно и/или да развият устойчив бизнес”, обясняват организаторите.

10 жени предприемачи ще участват активно в продължение на 6 месеца в менторската програма, свързана със специфичните предизвикателства, пред които са изправени жените в сектора на агрохраните.

Програмата дава възможност на участниците за менторство, обучения по специализирани тематики, включване в EWA Agrifood общност и networking, участие в pitching събитие и възможност за спечелване на награда от 10 000 евро (за първо място) и 5000 евро (за второ място) за финансиране на бизнес идеята.

Освен това всички одобрени участници ще получат по 1000 евро за покриване на разходи по участие в събитията на програмата.

Ако сте пълнолетна дама с амбиции в агросектора, живеете в България, която има бизнес идея или регистрирана компания в областта на производството на агрохрани и/или съпътстващи дейности на територията на страната, то можете да участвате в тазгодишната програма на EWA България.

Ако пък имате компания, то тя трябва да е с регистрация до 3 години и да не е получавала повече от 60 000 евро частна или публична подкрепа до момента.

Срокът за кандидатстване е до 23:59 часа на 24 май 2024 г. Можете да се регистрирате тук.

 

Участието в програмата е на български език и безплатно за одобрените кандидатки. Повече информация ще откриете на сайта на РАПИВ или се свържете с организаторите чрез имейл: [email protected] и телефон: +359 882 809 178.