Участвате ли в иновативна инициатива, която цели да защити пчелите и другите опрашващи насекоми? Ако да, време е да покажете на какво сте способни и какви резултати постигате. Отвори приемът на кандидатури за авторитетната награда European Bee Award, информира CEMA.

Питаме ви: Какви са очакванията ви от Кирил Вътев като министър?

Европейската организация на собствениците на земя (ELO) и Европейската асоциация на производителите на селскостопански машини (CEMA) ви канят да изпратите своя проект до 8 септември 2023 г.

Вече почти 10 години, от 2014 г. насам, European Bee Award се ангажира да намери общи решения в полза на биоразнообразието чрез награждаване на проекти, защитаващи опрашващите насекоми.

В рамките на инициативата ще бъдат връчени 3 награди:

  • Практики за управление на земята (награда 4,000 евро)
  • Иновативни технологични решения (награда 4,000 евро)
  • Специално отличие на журито (диплома за признание)

Как да кандидатствате?

European Bee Award е отворена за всички. Подробно с изискванията за кандидатите може да се запознаете на сайта на организатора.

Ние награждаваме фермери, собственици на земя, научни институти, академии, частни и публични организации, които разработват вълнуващи и иновативни проекти, които целят защита на пчелите и другите опрашващи насекоми и спомагат за опазването на биоразнообразието. Ако сте кандидатствали и преди, не се колебайте да го направите и тази година, се казва още в обявлението.

Свалете формуляра за кандидатстване оттук.

 



ВИЖТЕ ОЩЕ:

Фермери, участвайте за европейската награда в пчеларството 2020

Електрически арфи пазят кошерите от азиатските стършели

Агроиновации: Оперативна група за защита на опрашителите