„Децата и даровете на природата“ е проектът, с помощта на който детска градина „Зорница“ в Добрич ще изгради биоградина и екозанималня. Отглеждане на билки, цветя и насърчаване на близостта с природата са сред основните цели на малкото биостопанство. То ще бъде финансирано с 7500 лв. от Министерството на околната среда и водите и ПУДООС, съобщават от Община Добрич.

Гласувайте: На какви площи и култури залагате за тазгодишната реколта?

Проектът “Децата и даровете на природата”, изработен от екипа на детското заведение, е одобрен и класиран в ежегодния конкурс на ековедомството, проведен в рамките на националната кампания “Чиста околна среда 2022” на тема “Обичам природата и аз участвам”. 

Биоградинката и екологичната занималня ще даде възможност на децата да преоткрият тайните на природата чрез различни преживявания и ще формират трайни навици и умения за здравословен начин на живот, екологична култура и екологично поведение, смятат от детското заведение.

„С реализирането на проекта ще превърнем в реалност нашата  мечта – съвременна и атрактивна детска градина, с по-приятни места за дейности на открито на децата. Те ще влязат в света на природата, ще имат възможност да я опознаят, обикнат и ще се научат как да се грижат за нея и да я опазват“, посочват още от община Добрич.