Коледната ферма (The Christmas Farm) е биологично сертифицирано семейно стопанство във Великобритания. Разположена в сърцето на Нортъмбърланд, в нея се произвеждат зеленчуци, плодове, яйца и редки породи месодайни животни. Фермата е отворена за посетители всеки ден и особено атрактивна в навечерието на коледните и новогодишните празници, научаваме от официалния сайт на The Christmas Farm. 

Дамите в селското стопанство: Мирана Илиева

Дейността на фермата впечатлява с разнообразие. Наред с биологичното производство на плодове, зеленчуци и агнешко, говеждо и свинско месо, тук се организират различни събития с цел популяризиране на земеделието и образоване. Освен това гостите може да напазаруват качествена храна - освен вече споменатата, се предлагат още вина, бира, млечни продукти и др. В минутите за почивка на разположение са кафе, домашно приготвени сладкиши, соленки и сладолед по оригинална рецепта. 

Имаме и широка гама от местни подаръци, изработени от местни занаятчии и художници. През по-студените месеци преди Коледа предлагаме и топла храна като сандвичи с дърпано свинско и супа, научаваме още от The Christmas Farm. 

Освен на място, фермата успява да продава продукцията си онлайн. Популярен продукт са кутиите. Те представляват щайги с продукти на различна цена, в които клиентите имат възможност да поръчат от широкия асортимент точно това, което най-много харесват. В зависимост от нуждите може да се купуват еднократно или под формата на абонамент.

В Коледната фермата също така може да се отдадете на диво къмпингуване. Домакините ще ви помогнат да се отърсите от стресиращия ритъм на града, черпейки сили от природата. Предлагат се спане под открито небе, храна от фермата и маршрути за туризъм. 

За почитателите на фермата в блога ѝ редовно се споделят изпитани рецепти за приготвяне на салати, супи, паста, сладолед, леки закуски и много традиционни английски ястия. 



ВИЖТЕ ОЩЕ:

Млад фермер: Кризата ни учи как да отглеждаме култури при по-ниски температури

Топ американски говедовъд пред български фермери: Всяка крава трябва да ражда по теле на година