Детството на Арън Остерхоф е свързано изцяло със земеделието. Той израства в района на Ниагара, където семейството му има ферма за свине и птици. Макар професионалният му път да го тласка към съвсем различна сфера, идва момент, в който жаждата да бъде с животните надделява. Остерхоф се завръща във фермата, става партньор на своя чичо, който има бизнес с пъдпъдъци, а когато успява да спечели доверието му - дори го оглавява. Днес чичото не може да повярва на пожънатия успех на своя наследник, пише Canadian Grocer. 

Японски пъдпъдък - устойчив на редица заболявания

Когато Остерхоф поема фермата за пъдпъдъци на чичо си в Сейнт Ан, Онтарио, той се заема с амбициозна цел - да направи пъдпъдъчите яйца широко достъпни по рафтовете на магазините за хранителни стоки. 

Израснах, събирайки пъдпъдъчи яйца, хранейки пъдпъдъци, почиствайки кошари и опаковайки яйца, спомня си канадецът. До 2016 г. той преследва кариера като електротехник. През 2016 г. решава, че трябва да се върне към живота във фермата заедно със семейството си. 

Фермерският живот ни привличаше, казва Остерхов. 

Младият канадец се обръща за помощ към чичо си, който обмисля да се оттегли от бизнеса си за отглеждане на пъдпъдъци. Стават партньори, след което следва нелек път на научаване как се управлява ферма. 

Остерхоф си спомня един студен и кален февруари през 2017 г., само една година от партньорството с чичо му. Заели са се със задачата да строят нови хамбари, а времето е лошо. Земята не е замръзнала, дворът е разкалян. 

Бяхме в калта до колене, спомня си Арън. 

През 2018 г. чичо му решава, че е готов да поеме сам бизнеса. Така бъдещето Spring Creek ляга изцяло върху плещите на Остерхоф. Компанията има петима служители на пълен работен ден, а продукцията от пъдпъдъчи яйца се продава на шепа специализирани независими търговци на дребно в Онтарио и части от Североизточните щати. Имайки предвид потенциала на фермата, предприемчивият канадец започва да изпълнява своя план - да зарежда големите хранителни магазини. Пъдпъдъчите яйца привличат по-младите хора, които търсят нови вкусове и чуждестранна кухня. Те са подходящи и за потребители, алергични към кокоши яйца. 

Още преди пролетта на 2019 г. Арън се сдобива с първия си голям клиент - верига от 130 хранителни магазина. 

Беше много готино, но не бяхме сигурни дали клиентската ни база ще се появи и ще стимулира продажбите в тези магазини, отбелязва той. 

За да помогне за повишаване на информираността относно пъдпъдъчите яйца и как да ги използваме, Остерхоф започва да работи със социалните мрежи и да провежда онлайн маркетингови кампании, работи заедно с диетолози и споделя рецепти на уебсайта на Spring Creek за ястия с пъдпъдъчи яйца. Планът му сработва и до есента на 2020 г. продукцията му вече се продава още няколко вериги. 

През 2023 г. бизнесът с пъдпъдъци получи още един тласък. Арън пуска на пазара твърдо сварени пъдпъдъчи яйца. Следващият продукт - мариновани варени яйца с три вкуса: сол и оцет, изгарящо люто и чесън и халапеньо, още повече разпалва апетита на клиентите. 
В момента пресните и мариновани пъдпъдъчи яйца на Spring Creek могат да бъдат намерени в около 3000 магазина в Канада и САЩ. Екипът на компанията също нарасна до повече от 20 служители на пълен работен ден и 20 на непълно работно време.

Гледайки напред към остатъка от 2024 г., Остерхоф има две опции - да увеличи капацитета или да изчака да се появят нови поръчки. Вече е избрал първата. 

Току-що изградихме около 25 000 квадратни фута капацитет, който не сме сигурни, че пазарът може да понесе, споделя той. Целта му е да се разшири още повече в Съединените щати и да вкара пъдпъдъчите яйца на още повече рафтове в Северна Америка.

Независимо от това как се развият последните планове за разширяване на Арън, неговият чичо Кларънс е изумен от успеха на компанията. Той е изключително горд. Работата с големи търговци на дребно е нещо, за което той никога не е мечтал.

Гледайки към бъдещето, Арън се надява да се намери достоен наследник сред неговите деца. Най-голямото му от пет деца е на 11 години. 

Те обичат да идват да проверяват хамбарите с мен. Надявам се, че земеделието е в кръвта им, обнадежден е канадецът. 



Вижте още:

Разбиране на техниките за хранене на пилета

Има или няма проблем с преетикирането на храни от трети страни?

Тенденцията за окрупняване на стопанствата продължава