В момента германската група Dorfrocker е на турне, което се състои от т.нар „тракторни концерти“. След няколко успешни участия, тя планира още такива през следващите месеци. Групата, която се състои от трима братя, създава музика тип „парти рок“, която съчетава елементи от народната музика, рока, попа и кънтрито, информира Agrarheute.com.

Фермер мести камък и променя държавна граница

Заради пандемията от коронавирус концертите и музикалните фестивали, такива каквито ги познаваме, вече не са възможни. Събития обаче, на които се спазват правилата за дистанция, като например автокино, може да се провеждат без проблем. Точно това вдъхновява групата Dorfrocker и специално за своите фенове, фермерите, тя започва да организира „тракторни концерти“.

Подобно на автокиното, публиката идва със собствен трактор. Правилата за дистанция и ограничаване на струпването лесно се спазват при такова условие.  

От няколко седмици Dorfrocker обикаля със сгъваема сцена, която може да се побере в ремарке. За максимално удовлетворение на публиката всичко, случващо се на сцената, се излъчва на живо на голям екран.

Тъй като получихме запитвания от много фермери от всички области на Германия дали можем да проведем „тракторен концерт“ в техния регион, купихме сцена, казва Маркус Томан.

За да достигнат до своите най-верни фенове, Dorfrocker набират заявления от фермери, които искат да бъде организиран концерт в тяхната ферма. По всичко личи, че лято 2021 в Германия ще бъде наситено с музикална програма!

 

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Създадоха най-бялата боя: Как това ще помогне на земеделието?

Космическите технологии, които се прилагат в земеделието

Четирикратен шампион във Формула 1 направи първи стъпки в земеделието