Себастиан Фетел е четирикратен световен шампион в историята на Формула 1. И той, наедно с милиони други спортисти в цял свят, бе изправен пред предизвикателството да остане далеч от състезателния живот заради пандемията от COVID-19. След като през сезон 2020 му се отваря почивка от 4 месеца, той решава да предизвика себе си и се записва на курс по биологично земеделие, информира Motorsport.com.

Холивудски режисьор стана фермер, за да заснеме филм

Така, докато други негови колеги в моторния спорт - Чарлз Леклерк, Ландо Норис, Джордж Ръсел и Александър Албон, запълват свободните минути с електронни спортове, Фетел започва да учи селско стопанство.

Бившият състезател на Ferrari не за първи път споделя афинитета си към земеделието. Той е бил посланик на инициативата BioBienenApfel, чиято цел е да бъдат защитени хабитатите на насекомите.

След като имах повече време от плануваното, поразмишлявах какво мога да направя и какво ме интересува, споделя настоящият пилот на Aston Martin. Оказва се, че това са практическите познания в земеделската сфера.

Точно това ме интересува. В един момент осъзнаваш, че не всеки зеленчук е еднакъв, не всяка ябълка съдържа същите хранителни вещества, и тогава се питаш защо. Тогава разбираш откъде идва ябълката и как е била отгледана. Така се отвори за мен вратата към селското стопанство, казва Фетел.

Интересувам се от теорията и чета много на тази тема. За да натрупам практически опит, говоря с много хора, които ежедневно са ангажирани в сферата. Много е интересно, допълва състезателят.

Фетел допълва, че се е опитал да създаде поляна във формата на сърце за дъщерите си в дома им в Швейцария.

След като не успях да се задоволя с малко сърце, реших да направя по-голямо, казва той.

Тази година надеждите на Фетел са да види повече резултати от усилията си. За какво точно говори, предстои да разберем. Засега е категоричен, че селското стопанство като втора кариера все още е твърде далечна перспектива.

 

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Фермер, не се сърди: Настолни игри на тема земеделие

Брад Пит създаде лимитирано шампанско розе

Брад Пит зарязва актьорството, за да стане пчелар