Мненията за влиянието на животновъдството върху климата са силно преувеличени. Това заяви по време на конференция в Италия милиардерът Илон Мъск - един от най-богатите хора на планетата. Според него в средносрочен план не трябва да бъдат демонизирани и петролът, и газът, съобщава Farmer. 

Скоро ще можете да разберете какво казват вашите крави

За основателя на завода за електрически автомобили Tesla и собственик на космическата компания Space сега е по-важно за планетата да се намалят емисиите на парникови газове от нефт и газ, предимно от индустрията, отколкото да се призовава за незабавно и пълно изоставяне на изкопаемите горива, които не можем да заменим напълно. За да се постигне това, той препоръчва да се съсредоточат усилията върху развитието на технологиите и намаляването на емисиите, без да забравя развитието на икономиката.

На конференцията в Италия Мъск се определи като еколог. На мнение е обаче, че екологичните организации отиват твърде далеч и по този начин могат да отблъснат хората от спасяването на климата и опазването на околната среда. В този ред на мисли той призова да не бъде обвинявано селското стопанство

Животновъдството и производството на месо не са проблем за околната среда, смята Илон Мъск. Според него селското стопанство е прекомерно и неоснователно обвинявано за изменението на климата.



ВИЖТЕ ОЩЕ:

Ирландският фермер, който превръща кравешкия тор в дигитално злато

Нов стартъп, борещ се с оригването на кравите, привлече Гейтс, Безос и Ма