Не са малко холивудските знаменитости, които активно развиват бизнес портфолиото си с компании в сферата на селското стопанство. Леонардо Ди Каприо е един от най-изявените. Поредното му начинание е свързано с шампанското Telmont, чиято история започва през далечната 1912 г. във Франция. Сега той вече е миноритарен собственик на компанията, пишe Inhabitat.com.

Известен диджей милионер заряза бляскавия живот, за да стане фермер

В момента марката Telmont активно се развива в посока екоустойчивост. С помощта на инвестиционните намерения на Ди Каприо тя съвсем скоро ще получи сертификат за 100% органичност.

От 2007 г. винарната активно предлага туристически пакети, а през 2017 г. част от земите й получиха сертификация за биопроизводство. През 2021 г. компанията пусна на пазара първото си органично кюве, без прозрачни бутилки или пък допълнителни етикети и опаковки. Сега винарната разполага с нови инвеститори и е амбицирана да създава качествено и екоустойчиво френско шампанско.

Telmont, заедно със своите партньори производители на грозде, има намерение да произвежда 100% органично шампанско. За целта през следващите години ще бъде изграден напълно устойчив цикъл на производство. От защита на биоразнообразието на земята до употребата на 100% възобновяема енергия, винарната има сериозни планове радикално да намали своя отпечатък върху околната среда.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Брад Пит зарязва актьорството, за да стане пчелар

Селското стопанство и киното

Дейвид Бекъм е влюбен в пчелите, започва да прави пари от тях