Холивудският актьор Брад Пит започна да се занимава с пчеларство. В тънкостите на новото хоби ще го въведе неговият приятел и колега Леонардо ди Каприо, който отдавна засвидетелства любовта си към опрашващите насекоми. Отскоро Пит има няколко големи кошера в градината на къщата си в Лос Анджелис, информира изданието radaronline.com.

Какви са правилата за износ на пчелен мед?

55-годишната звезда, която разтуптява женските сърца вече няколко десетилетия, е споделил, че възнамерява да напуснете актьорската професия, за да стане пчелар. Смята, че вече е стар за киноиндустрията и все по-рядко се появява на екран. 

През последните години Пит се сблъсква с доста трудности. Разводът му с Анджелина Джоли е тежък. Към това се добавя и огромната дистанция между него и децата му.

Така звездното „семейство“ на пчеларите в Холивуд се разраства. Може да се каже, че това е новата мода сред известните. С пчеларство се занимава още Самюел Джексън. Той подарява първия кошер на Скарлет Йохансон, която от няколко години активно говори за това, че трябва да пазим пчелите в името на бъдещето на планетата.

Актьорът Морган Фрийман също е пчелар. Той има много кошери в имението си в Мисисипи. Интересното при него е, че отглежда с голяма любов пчели, но не вади мед, тъй като смята, че така нарушава спокойствието им.  

Дженифър Гарнър е другата холивудска звезда, запленена от производството на домашен мед. Тя редовно пуска видеоклипове в социалните мрежи със своите кошери. Дори сама разпечатва пити с мед.

Наскоро Дейвид Бекъм публикува снимки в профила си в Инстаграм, на които в компанията на цялото си семейство и облечени в специални костюми, се грижи за собствените си кошери.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Пчелар: Мярка COVID-19 е недостатъчна за компенсиране на щетите

Ивайло Иванов за връзката между холивудското кино и родния пчелин

Сапунени мехури опрашват растенията