Особености при майкопроизводството ще бъдат обсъдени в пчелина на земеделския стопанин Йохан Петков, в село Костенци, община Берковица, по време на информационен семинар, организиран от Национална служба за съвети в земеделието (ТОО - Монтана) и Селскостопанска академия (Институт по животновъдни науки - Костинброд).

Важните срокове през август

Демонстрацията ще се проведе на 13 август (петък) от 10:00 часа. Всички заинтересовани могат да присъстват безплатно, като не е необходима предварителна регистрация.

„Участниците на място в земеделско стопанство ще се запознаят с основните особености при майкопроизводството в личния пчелин. Ще бъдат демонстрирани и дискутирани естествените и полупромишлените методи за производство на пчелни майки, съобщават организаторите. 

НССЗ: Ще бъде разгледано и представено създаването и поддържането на нуклеусно стопанство (семействата, в които младите майки се люпят, оплождат и пронасят). 

В програмата на семинара е предвидена и лекция за възможностите за подпомагане на младите фермери и малките стопанства през 2021 г. по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. Повече информация за събитието можете да получите от териториалния офис на НССЗ в Монтана.

Програмата на семинара и покана може да видите тук.