Холивудската звезда Брад Пит, носител на престижната награда „Оскар“, впечатлява с всяка следваща година света на винопроизводителите. През 2012 г. заедно с Анджелина Джони той купува имение в Южна Франция, но не просто защото обожават френската природа. Актьорът от няколко години работи в сътрудничество с доказани експерти в сферата на лозарството, за да създава вина и шампанско с качество, което ги конкурира с утвърдени марки на пазара, информира winespectator.com.

Брад Пит зарязва актьорството, за да стане пчелар

През октомври американците с нежно небце ще имат възможност да отпият от лимитирана серия шампанско розе. Създаването на "Фльор дьо Миравал" е отнело 4 години усърдна работа на фамилията Перен, за да се прецизират сместа и целият процес на стареене. Шампанското представлява комбинация от 75% Шардоне и 25% Пино ноар. В продължение на 3 години виното е отлежавало. По този начин е уловена минералността и солеността на Шардонето в комбинация с цветните и плодови аромати на Пино.

Това не е първият луксозен продукт на предприемчивия 56-годишен Брад Пит. Преди година звездното семейство в сътрудничество със семейство Перен създадоха Muse of Miraval – розе, което се продаде на благотворителен търг за внушителните 2,600 евро за бутилка. Дебютът на виното бе организиран по време на филмовия фестивал в Кан. Тогава винопроизводителят Марк Перен отбеляза, че са искали да докажат, че розето може да бъде също толкова добро, колкото бялото и червеното вино. То може да еволюира във времето и да става по-комплексно. Извън залите за търгове, бутилка Muse of Miraval се предлага на дребно срещу 290 долара.

 

 

 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Агроиновации: Сензори към машината улесняват работата на лозари

Шанс за биологичното лозарство у нас

Вижте петте най-гигантски сорта грозде