Кристофър Нолан е един от най-добрите режисьори на XXI век. Знаехте ли обаче, че той се научава да отглежда царевица за филма „Интерстелар“ с Матю Макконъхи? Повече за това разказва изданието Cinemablend.com.

Тайният живот на производителите на гигантски зеленчуци

Защо Кристофър Нолан решава да засее царевица? Той е режисьор и вижда бъдещия си филм по уникален начин. В представите му има огромно поле с царевица.

В „Интерстелар“ героят се впуска в космическо пътешествие около Сатурн с надеждата, че ще открие нова планета, която човечеството да колонизира. На Земята вече няма условия за отглеждане на земеделски култури, освен царевица и бамя.

В сценария на „Интерстелар“ фермата е заобиколена от царевични полета и планини. Тъй като много такива места по света няма, на Нолан му се налага да го създаде. С помощта на 100 000 долара в Западна Канада се появява царевично поле. За продукция с бюджет 165 млн. долара това не е кой знае какъв разход.

Не е било предвидено царевицата на Кристофър Нолан да оцелее

Според мнението на експерти условията, в които царевицата растяла, не позволявали тя да оцелее задълго. За самия режисьор това не било важно, тъй като той искал само да създаде желаната обстановка. Изненадващо обаче, реколтата била добра и Нолан дори припечелил от нея. Колко точно, не се казва.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Крави не устояха на тревата на футболно игрище

Фермери почетоха Бетховен на нивата

Брад Пит зарязва актьорството, за да стане пчелар