Маги Боулинг от американския окръг Клей е част от национална мрежа от местни фермери, предлагащи абонаментни услуги за плодове и зеленчуци. Тя е член на CSA (Поддържано от общността земеделие): национална мрежа от фермери, която има за цел да ги свърже с техните общности чрез седмична абонаментна услуга. Абониралите се получават регулярно кошница със зеленчуци и плодове от стопанството "Old Homeplace Farm“ на Боулинг, информира wymt.com.

Осинови овца: виртуална платформа създава нови източници на доход

Едно от страхотните неща на организацията е, че през целия сезон абонатите ще получават кошница с различни продукти. Така на трапезата си хората ще имат сезонна храна, споделя фермерката.

Боулинг е определила 5 различни места, от които клиентите й може да получат поръчките си. Те са избрани така, че да бъдат удобни за повече хора. Освен това фермерката предлага и доставки по домовете.

Абонаментните планове са няколко според нуждите на клиентите и размера на домакинството.

В началото на юни типичната кошница съдържа ягоди, грах, маруля, къдраво зеле, листни зеленчуци и малко лук. През юли доставяме и домати, тиквички, краставици, лук и други зеленчуци, казва Боулинг и уточнява, че желаещите трябва да се запишат преди началото на прибирането на реколтата през май.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Дамите в селското стопанство: Маргарет Фарели

Дават по 10 хиляди евро за дами с бизнес идея в сектора

Насекоми и бактерии идват в помощ на земеделците в растителната защита (I част)