През 1983 г. Маргарет Фарели се омъжва за съпруга си Лео. Преместват се в млечна ферма от 16 хектара и започват да се грижат за своите първи 10 крави в Мълаг, Ирландия. До този момент Маргарет работи в банка. Не й отнема много време обаче, за да осъзнае, че с приходите от млечната ферма нейното семейство няма може да свърже двата края, затова обмисля нова бизнес идея.

ДАМИТЕ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО

След кратко проучване Маргарет разбира, че много земеделски стопани са се насочили към отглеждането на кокошки. Затова решава да инвестира в този бизнес.

През 1987 г. тя започва пионерска инвестиция в Ирландия, като купува 150 кокошки носачки и започва да ги отглежда свободно, като продукцията доставя на местен магазин. Днес Маргарет Фарели вече обработва 150 хектара земя и се грижи за 168 000 кокошки на свободно отглеждане. Оборотът й възлиза на 6,2 милиона евро.

Продуктът на Маргарет в търговската мрежа е представен на рафтовете на ирландските супермаркети в цветна опаковка, която отличава нейните O'Eggs, като тук 'O' означава свободно отгледани.

Пет цента от всяка опаковка O'Eggs отиват за благотворителна организация за борба с рака.

Яйцата на Маргарет са предпочитани заради това, че са естествено обогатени с Омега 3, селен и витамин Е, чрез диетата на кокошките.

През 2012 г. находчивата фермерка идентифицира друга пазарна ниша. Тогава тя успява да се справи с проблема с непродаваемите много малки и големи яйца, като въвежда на ирландския пазар пастьоризирани яйчни продукти. Днес тя доставя бутилирани яйца на повечето от основните вериги супермаркети в Ирландия.

В нейната компания работят 33 служители на пълен и непълен работен ден, а Маргарет Фарели се е кооперирала с 22 фермери. В Шотландския университет тя създава отдел за научни изследвания и развитие за иновативни продукти. През 2018 г. инвестира 8 милиона евро в производствени мощности.

Тъй като устойчивостта е от ключово значение за Маргарет, тя разработва Програма за произход на зелено в рамките на ирландския борд по храните и насърчава хората да посещават нейната ферма, за да видят колко прозрачни са производствените процеси, както и какви са ползите от това да бъдеш земеделски производител.

Всички продукти и идеи на Маргарет Фарели се популяризират чрез социалните мрежи, където тя разказва своята вдъхновяваща история за предприемачество и иновации. Тя е член на Асоциацията на ирландските фермери (IFA) и носител на отличието "Най-иновативната дама в земеделието" за 2018 г.