трактори John Deere 8030Тракторите John Deere от серия 8000 успешно се използват в продължение на десет години. Новата серия трактори John Deere 8030 продължава тази традиция, като предоставя отлично производителност и надеждност. Човек трябва само да стартира двигателя и са получи разположение огромна сила на новия двигател PowerTech Plus с обем 9.0 литра с увеличен капацитет и подобрена икономия на гориво.

Двигателят PowerTech Plus 9.0 L гарантира мощност до 330 конски сили при модела 8530 и до 365 конски сили с помощта на интелигентното управление на мощността (IPM). Четириклапанната цилиндрова глава позволява на двигателя PowerTech Plus да работи по-ефикасно за постигане на максимална производителност. Другите характеристики, като например турбокомпресорът с променлива геометрия (VGT) и рециркулацията на изходящите газове (EGR) подобряват реакцията и увеличават икономичността на двигателя. Освен всичко това серията 8030 на John Deere дава възможност да се сведат до минимум експлоатационните разходи вследствие на икономията на гориво.

За да поберат тази допълнителна мощ и в същото време да поддържат отличната видимост от кабината, инженерите на John Deere са подходили новаторски към конструирането на охлаждащата система при серията 8030. В резултат на това новата охлаждащата система VariCool осигурява голям капацитет на охлаждане.

Конструкция на предния капак подобрява въздушния поток и спомага за охлаждането на двигателя. Дефлекторите под капака насочват горещия въздух нагоре и далеч от двигателя и кабината. Това означава, че по-малко прах се вдига от почвата под трактора, а в кабината се поддържа по-ниска температура. Този увеличен капацитет на охлаждане обаче не е за сметка на видимостта или радиуса на завиване на трактора.

Кабина на тракторите серията 8030 е оборудвана с активна седалка. Окачване на седалката ActiveSeat осигурява изключително мека возия.

Воланът на тракторите от серия John Deere 8030 е регулируем и телескопичен, като дава възможност да го настроите според желаните предпочитания.

Усъвършенстваният дисплей на ъгловата конзола показва оборотите на двигателя, скоростта на AutoPowr, работната скорост, работната предавка, нивото на гориво, температурата на хидравличното/трансмисионното масло, температурата на охладителната течност на двигателя, BOM, и състоянието на блокиране на диференциала.

Функцията на управление на AutoTrac „свободни ръце” намалява припокриването на отделните работни ходове, което пести гориво, време и труд. Независимо дали се разорава стърнище, извършва се сеитба, пръскане или торене, Autotrac намалява припокриването на работния ход на машините с до 10%. Също така AutoTrac намалява необходимата ширина на полосата за обръщане.

Препрограмируемият дисплей GreenStar 2 е с първоначално качени функции ISOBUS и основни програми за полева документация, увеличаващи производителността. Дисплеят GreenStar 2 може да се използва и като устройство за следене работата на трактора, осигуряващо данни за работната скорост, скоростта на задния ВОМ, буксуването на колелата, общ разход на гориво, изминато разстояние, общо обработена площ, специфичен разход на гориво, натоварването на двигателя и др.

Датчикът за позициониране StarFire iTC с вградена функция за компенсиране на терена коригира всички изчисления на позициите за да се настрои работата към неравен терен или стръмнини, което ви дава абсолютно точни данни.

Система за управление на работни машини (IMS) дава възможност да се извършват с трактора едновременно до 12 функции.

Управлението от командното табло на тракторите от серия 8030 е усъвършенствано и опростено така че да осигурява лесен достъп до основната информация за трактора и до устройствата за управление. Могат да се настройват голям брой функции според извършваните дейности.

Изключително удобната конзола CommandARM при John Deere позволява само чрез едно докосване управление на най-важните функции на трактора.

16-скоростната автоматична трансмисия PowerShift на John Deere, въведена за пръв път през 1994 г. и осигурява доказана в полеви условия надеждност. Трансмисията PowerShift е усъвършенствана с цел постигане на висока производителност и ефикасност. Благодарение на вградената електроника и превключване между скоростите в затворен контур, преходът между скоростите е по-гладък. Автоматичната трансмисия PowerShift осигурява постоянна мощност за посрещане на внезапни пикови натоварвания като в същото време поддържа чувствителен и надежден преход между скоростите.

Задният вал за отвеждане на мощност (ВОМ) предлага 1000/540 об./мин при колесни и 1000 об./мин при верижни трактори. Валовете на ВОМ-а се предлагат с диаметър 45 мм или 35 мм.

Хидравликата TouchSet на John Deere позволява регулиране хидравличния поток и времето за задействане на всеки блок-клапан.

Товароподемността на задното навесно устройство е увеличена до 11762 кг. Допълнителното задно навесно устройство Категория ІV осигурява допълнителна сила за повдигане на тежки работни машини и за по-големи теглителни усилия.

John Deere предлага голям избор на предни и задни гуми за серията трактори 8030. Сдвоените гумите подобряват возенето и намаляват уплътняването на почвата, като в същото време се увеличава товароносимостта.

Серията John Deere 8030

{youtube}lBESQ-7yXYQ{/youtube}