трактори FOTON TB Новата серия китайски трактори FOTON TB вече се предлага на пазара в България от СД Драганови. Премиерата им се състоя през септември по време на Международния техническият панаир в Пловдив.

Тракторите FOTON от серията TB са оборудвани с 4-цилиндрови турбо дизелови двигатели с директно впръскване на горивото и мощност съответно 40, 44, 50 и 60 к.с. Серията TB е предназначена за малките и средни фермери. В серията има и два модела специализирани лозарски трактори - FOTON TB 504NC - 50 к.с. и TB 604NC - 60 к.с.

Всички трактори FOTON от серията TB са оборудвани със скоростна кутия с 8 предни и 8 задни предавки и възможност за избор на бързи и бавни предавки. Така се гарантира разнообразен диапазон от мощност, които да отговарят на различни изисквания за работа. Реверсът дава възможност за бърза смяна на посоката на движение само с едно дръпване на лоста. Чрез удобно разположен лост лесно се преминава от режим 4х2 в режим 4х4.

Възможност за прикачване на разнообразен инвентар и оборудване дава двускоростният ВОМ (540/1000 rpm) с отделен съединител. На разположение са и 4-ри бързи хидравлични връзки за преден и заден прикачен инвентар, който използва външен източник на хидравлично налягане. Триточковата навесна система позволява лесно прикачване на различна земеделска техника.

Кабината на тракторите FOTON от тази серията е сертифицирана и гарантира безопасна защита при преобръщане. Към удобната седалка стандартно се предлага и предпазен колан.

Моделите китайски трактори FOTON TB 404C, TB 504C и TB604C са оборудвани с компресорна система за въздух, която позволява използване на ремаркета с пневматична спирачна система. Тази система увеличава възможностите на трактора и го прави незаменим помощник във фермата за транспортиране на по-големи товари до 8 000 кг.

Тракторите FOTON TB отговарят на европейските показатели и стандарти за безопасност и могат да бъдат закупени с финансиране по Програма за развитие на селските райони (ПРСР).

Трактор ФОТОН TB604

{youtube}5d5nBxiC9bE{/youtube}

Допълнителна информация за предлаганите китайски трактори в България: СД Драганови