Сеялки Monosem Не е тайна, че селскостопанската техника днес е неразделна част от отрасъла. Тя се използва във всички сфери на дейност, а именно обработка на зърнените култури, тяхната преработка, сушене, при прибирането на реколтата, при подготовката на почвата, както за товарене и разтоварване.

От тази техника зависи крайния резултат - качеството на продукцията, ефективността на изпълнение на всички задачи. Ето защо избирайки определен вид селскостопанска техника, трябва внимателно да се запознаем с нейните характеристики, предназначение и специфика на работа.

Така например, при закупуване на сеялка трябва да отчитаме няколко фактора, като например:

  • система за засаждане на семената;
  • междуредово разстояние;
  • съответствие на наличните модели трактори с избраната сеялка.

Покрай това следва да изберем дискове, подходящи за различни видове семена, да научим повече за сервизното обслужване (това е важен момент, в който трябва да се допитаме преди покупката). Ако се получи някаква повреда по вина на производителя, то при наличието на сервизно обслужване, тя ще бъде отстранена безплатно.

Съществуват пневматични и механични сеялки. Пневматичните изхвърлят зърното чрез въздух под налягане, а механичните имат специален бункер, от който семената попадат в семепровода и след това в земята.

Избирането на селскостопанска техника не е лесен процес и строго индивидуален. Ако имаме голяма площ земя, трябва да си купим широкообхватна, високопроизводителна сеялка. В случай, че площта не е голяма, се купуват по-малко продуктивни сеялки, чиято ширина не надвишава 4,5 метра. Това ще бъде от полза за цената, като и без това няма да окаже влияние на ефективността.

Среднопроизводителните сеялки са подходящи за площи от 3 до 10 хиляди хектара. Това е най-оптималния вариант.