гуми за трактори

Фирмата Michelin пусна нова серия гуми OmniBib 70 за селскостопански машини. Гумите за предназначени за задвижване на трактори с мощност от 70 до 180 к.с.

Най-голямото внимание при разработката на новата серия гуми за трактори е обърнато на осигуряването на плавен ход, за да може да се увеличи скоростта, без да се намалява комфорт за шофьора. Конструкцията на гумите OmniBib осигурява с 16% по-широка следа, като по този начин се намалява на утъпкването на почвата. Гумите имат по-гъвкава странична стена, заоблено рамо и специална форма на грайферите. Това води до намаляване налягането на гумите върху земята с 12%, а също се намалява възможността да се образуват коловози и се постига по-голяма икономия на гориво. Новите гуми за трактори са проектирани да работят с по-ниско налягане, в сравнение с традиционните.

Гумите от новата серия OmniBib 70 заемат място между AgriBib 85 (гуми за малка земеделска техника) и гумите MultiBib 65, които са предназначени за универсална експлоатация на пътищата. Серията гумите за трактори OmniBib 70 е универсална и първоначално ще бъдат произведени гуми в размери от 380/70R24 до 620/70R42. През 2009 г., Michelin ще пусне още осем размера гуми.