фуражокомбайн New Holland FR550С пускането на пазара на фуражокомбайните FR, концернът New Holland приключи програмата за обновяване на своята професионална техника за събиране на реколта. Линията FR се състои от пет модела - FR450, FR500, FR600, FR700 и FR850. Диапазонът на мощност на двигателите е от 450 к.с. до 824 к.с. Както казват от концерна, комбайните от линията FR са най-мощните и продуктивни в своя клас, тъй като те са проектирани с използването на съвременни технологии и имат такива опции като широк цветен сензорен монитор Intelliview IV, вградени системи VariFlow и HydroLoc, а също и стилен дизайн . Покрай всичко, те са снабдени с оптимизирани подбирачи на тревите.

New Holland FR500

Комбайните New Holland FR450 и FR500 са оборудвани с двигатели Cursor 9 и 13, с мощност 450 и 520 к.с. съответно. Двигателите са снабдени със система за каталитична неутрализация на отработените газове EcoBlue SCR и са сертифицирани в съответствие с изискванията Stage IIIB. Другите модели фуражокомбайни, FR600 има мощност от 600 конски сили, FR700 - 685, и FR850 – 824 конски сили.

New Holland FR850

Силажокомбайните от серията New Holland FR имат нов барабан с оптимизирани остриета. Той разполага с два режещи режима на работа - за трева и царевица, които много лесно могат да се превключват.

Фуражокомбайн New Holland FR850

Вентилатор нагнетява въздуха с до 40% по-бързо от предишните модели на комбайните New Holland. Въздухът преминава през цялата ширина на ситото, което дава възможност за висока степен на пречистване на ожънатата маса и предотвратява запушването на барабана със зърно.

New Holland FR700

Ежедневната поддръжка сега е лесна, тъй валовете са оборудвани с автоматична система за смазване.

За по-качествено смилане на биомасата комбайните са снабдени с два реда остриета за рязане, по 20 броя всеки. Системата за подаване на масата е снабдена с трансмисия HydroLoc, а дължина на рязане е различна.

New Holland FR850

Двупозицонна система Variflow позволява на оператора да регулира нагнетателят на въздуха на определено разстояние от смилащия барабан. При работа на комбайна с трева, вентилаторът се придвижва до барабана по-близо - до 20 см.