Valtra Най-новата версия на сателитна навигация Auto-Guide сега работи при заден ход чрез използване на системата за заден ход TwinTrac. Системата TwinTrac и Auto-Guide 3000 – са незаменима комбинация за косене на сено и други задачи.

Навигационната система Auto-Guide 3000 използва същия терминал, като системата за управление на навесното оборудване ISOBUS. Също така при заявка може да се достави 12-инчов сензорен екран. Обновени са и други функции на системата за автоматично насочване. Приемникът TopDock, разположен на покрива, вече е по-малък по размери и тегло.

Системата за навигация Auto-Guide се предлага стандартно за тракторите Valtra серия N (моделите Versu и Direct), както и за всички модели от серията T. Пакетът компоненти за използване на Auto-Guide влиза в стандартната окомплектовка на серията S и се доставя допълнително за сериите N и T. Той включва автоматизирането на рулево управление, както и съответните кабели и датчици. За да започнете да използвате Auto-Guide, имате нужда само от приемник TopDock и терминал.

Фабричната система за автоматичното насочване се доставя в две версии, в зависимост от нивото на точност: с точността на управление на трактор в диапазон от един метър и с точност от няколко дециметра. Освен това, Valtra Spare Parts предлага ъпгрейд, която позволява да се повиши точността до няколко сантиметра. Също така, е наличен ъпдейт за съвместимост с GLONASS, което повишава надеждността и точността на работа на системата, особено в северните ширини.