Фермери от Узбекистан отглеждат специално за внос в Русия уникални черни дини без семки, научаваме от местния Държавен митнически комитет, пише Podrobno.uz.

Сортът Юбари: 20 000 долара за два пъпеша

От известно време земеделските производители от област Кашкадаринска търсят нови начини и пътища за развиване на бизнеса си, особено с продажбата на дини. Именно там, на територията на село Утамайли, всяка година първите дини излизат от местните бостани - още през първата декада на месец май.

Тази година в производството на дини е регистрирано интересно нововъведение. В резултат на усилията на фермерите в търсенето на нови сортове са отгледани черни дини без семки.  

По препоръка на руските потребителите ние първи създадохме нов сорт диня Style. Плодовете се отглеждат в оранжерии, построени специално за производство за износ. Реколтата от уникални черни дини е готова още през май, отбелязва фермерът Улугбек Джуманазаров.

В момента фермерите разширяват площите, на които отглеждат дини. Те възнамеряват многократно да увеличат обемите на производство.


ВИЖТЕ ОЩЕ:

Данни от МЗХГ: Драстичен спад в площите и добива на редица култури

Два нови сорта пшеница представя Институтът в Садово

Реколтират се едва половината от лозовите насаждения в стопанствата