Българска асоциация на собствениците на земеделски земи (БАСЗЗ) направи дарение на Дома за възрастни хора в село Гара Орешец. То е под формата спално бельо и завивки, денатуриран етилов спирт 96%, перилни препарати и препарати за съдове, съобщиха от организацията. През април с коронавирус бяха заразени голяма част от обитателите на дома, както и персоналът, който полага грижи за тях.

Собственици на земи дариха маски и дезинфектанти на министерството

Предоставената безвъзмездна помощ е на стойност близо 2 000 лв. и е заявена от община Димово, която продължава да набира дарения за още два дома за възрастни хора в неравностойно положение.

БАСЗЗ предостави и средства в размер на още 2 000 лв., с които са подпомогнати и две семейства на починали медици след заразяване с вируса.

Това е четвъртото дарение, което Асоциацията прави като част от кампанията „Заедно срещу COVID-19“. През месец април тя дари 5 000 лв. на Българската академия на науките (БАН), за да подкрепи „Проект за научни разработки, свързани с борбата с COVID-19 и други инфекциозни заболявания“.

В началото на месец май бяха предоставени лични предпазни средства и дезинфектанти на Министерството на земеделието (МЗХГ). Помощта беше предназначена за служителите на Областните служби по земеделие, които работят активно на терен. Дарението бе на стойност 14 423,43 лв. и включваше 1000 л денатуриран етилов спирт, 6 000 предпазни маски за лице и 24 000 ръкавици за еднократна употреба.