Винс Зеленчукопроизводителя - това е прозвището на Винсънт Сьодин от Бари, Великобритания. Той вече може да го носи със гордост, откакто отгледа най-тежката краставица в света, пише Би Би Си. 

Как любовта към петлите гиганти се превърна в печеливш бизнес

51-годишният мъж успя да подобри с повече от 4 кг предишния рекорд. Неговата краставица с внушителни размери и тегло. Тежи 13,4 кг и е дълга 1,2 метра. Постижението е регистрирано миналия месец, по време на Националния шампионат на Обединеното кралство по гигантски зеленчуци. 

Това не е първото отличие за Винс. Зад гърба си той има друг подобрен рекорд. През 2021 г. отглежда тиква със смайващо тегло - 116,4 кг.
Винсънт. 

Сьодин се запалва по отглеждането на гигантски зеленчуци преди около 6 години. Тогава с очите си вижда какво представлява тази страст. Има шанса да бъде на шоуто Vale of Glamorgan.

Спомням си, че тогава казах на момчетата там: „Ще опитам това и ще се върна следващата година“ – и го направих, казва Сьодин.  Той обособява специално място близо до имота си, където отглежда различни гигантски зеленчуци. 

Миналия месец Винс привлича погледите и с огромен картоф с тегло 2,4 кг. За пренасянето на тиква, тежаща 590,6 кг, ангажира специален камион. От градината си показва и домат с размери на футболна топка и тегло 5,4 кг. 

За да отглежда гигантски зеленчуци с такъв успех, Сьодин търси съвети онлайн и от други производители. Следва няколко страници във Facebook, посветени на това хоби. 

От голяма важност са семената. Купувам ги от хора по цял свят, споделя рекордьорът. 




ВИЖТЕ ОЩЕ:

Лъки - овенът, който изпълнява 29 команди

Огромната бъчва за вино, която литературата увековечи

Фермер отгледа тиква с тегло 1226 кг