Има ли почитател на виното, който да не си е фантазирал как плува в бъчва с любимата си напитка. Бъчвата Хейделберг е най-голямата и една от най-старите, която историята познава. Тя е създадена през 1751 г. от Карл Теодор Баварски и за онова време е една от четирите гигантски бъчви за вино. Днес тя е единствената останала по рода си, информира The Travel.

Странната традиция на една ферма: Безплатна храна от полето

Бъчвата Хайделберг се намира в мазето на едноименния замък. Капацитетът й е 219 000 литра и е снабдена с платформа на върха, където хората може да седнат и да отпият от древната напитка. Някои казват, че за създаването на бъчвата са били необходими хиляда дъбови дървета. Това обаче надали е истина. По онова време е изключителна рядкост виното да се съхранява в съдове от дъб.

За щастие на любителите на вино бъчвата Хайделберг е туристическа атракция. Тя става такава още в началото на 19 в. Може да използвате любовта си към напитката като основание да се отправите към красивия замък Хайделберг. Влизайки в мазето му, ще установите, че бъчвата има внушителни размери. Изглежда като излязла от мечтите на някой отявлен почитател на виното.

Макар отдавна да не се използва по предназначение, бъчвата Хайделберг е вълнуваща спирка, докато разглеждате околностите и вътрешността на замъка. Той оцелява след няколко войни.

Кой увековечи бъчвата Хайделберг?

Идеята да имаш огромно буре с вино е вълнувало, вълнува и ще продължи да вълнува всеки, който обича напитката. През годините някои писатели дори споменават бъчвата Хейделберг в творбите си. Сред тях са Жул Верн - “Пет седмици в балон”, Виктор Юго - “Клетниците” и Езра Паунд - “Пизански Кантоси”.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Чужденци ще ни учат на тънкости във винопроизводството

Популярен журналист направи фермерството атрактивно и желано

Фермер глези кравите, за да му дават повече мляко