Една от най-красивите ферми на света без съмнение е Arcadia. Наскоро тя бе продадена за около 20 млн. долара, информира Queenslandcountrylife.com.au.

Forbes Global 2019: Най-големите млечни компании

Имотът е с площ 257 ха и се намира край Куинстаун, Нова Зеландия. Благодарение на славата, която стопанството пожъна чрез Холивуд, то се превърна в сърцето на Средната земя. През годините служи като филмова локация и привлича хиляди туристи всяка година. Именно това обяснява интересът, който имотът провокира у бизнесмени и милиардери от САЩ и Европа, както и от корпорации.

Сега фермата е собственост на новозеландски бизнесмен, който планира Arcadia да се превърне в биоферма.

Стопанството ни помогна да превърнем Куинстаун в туристически център, казват местни хора. Името му буквално означава „рай“.

Над 80 години Arcadia е собственост на семейство Вейнт. Бащата на Джим Вейнт купува имота през 1960 г. и оттогава посвещава живота си на него.

Вече на 83-годишна възраст Джим е физически здрав и продължава да работи във фермата. Отваря портите и се грижи за добитъка, но напоследък постепенно приема факта, че е време да продава.

Изключително красивите природни гледки, които се откриват от Arcadia, са причината стотици телевизионни реклами и филмови проекти да бъдат заснети на територията на фермата. От красотата на това място са почерпили създателите на „Властелинът на пръстените“, „Хрониките на Нарния: Принц Каспиан“, „X-мен“, „Хобитът“ и други.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Как се промениха добивите от агрокултури от 1961 г. насам

Разместване в топ 10 на най-добрите агроуниверситети

Страната, в която има най-много обработваема земя на глава от населението