Овощарите, чиито насаждения са попарени от падналите студове през последното денонощие и имат изцяло пропаднали площи да подадат своите документи онлайн. Затова призова Димитричка Търпанова от Добруджанския съюз на овощарите чрез Агри.БГ.

Кайсиите в Североизточна България измръзнаха

За да не се налага земеделските стопани да посещават на живо общинските служби по земеделие във време на изолация и ограничения, заради разпространението на коронавируса, от институциите са осигурили възможност необходимите данни да се изпратят на електронните пощи на областните дирекции по земеделие в Силистра ([email protected]) и Русе ([email protected]), чиито региони пострадаха най-много.

Вероятно това важи и за останалите териториални подразделения в страната, смята Търпанова.

Уведомлението трябва да съдържа имената на земеделския стопанин, телефон за връзка, БЗС, землището, където се намира насаждението, за да може да се направи по-добра организация на протоколите и огледите от комисиите.

Общинските служби по земеделие ще продължат да приемат заявления, но препоръчват в момента при възможност да се използва онлайн вариантът за подаване на данни и изискване за посещение от комисия за оценка на щетите.

Фермери, отговорете на нашата анкета: Очаквате ли загуби заради коронавируса?

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Времето в Северозапада подлъга овошките

Кайсиите ще цъфнат с 20 дни по-рано

Новините от вас: Овошки цъфнаха с 15 дни по-рано