С модерна визия и изключително богата гама от продукти на българските изложители се включи асоциация „Традиционни български консерви“ в най-голямото изложение за земеделие и храни в Полша - POLAGRA 2023. 

Четете още: Българска аграрна камара иска от премиера мерки за реална защита на родното производство

 

„Страната ни има какво да покаже на европейските и световните пазари, когато става дума за традиционни български храни. С висококачествените си продукти предлагаме най-доброто от нашата слънчева земя, преработено в модерни и високотехнологични фабрики за зеленчуци и плодове. Вкусът на родните консерви е отличаващ се и е добре познат, но има нови възможности за популяризиране на националното производство и тук, в Познан, имахме възможност да се включим в световната тенденция за налагане на традиционните продукти, превърната от ЕС в целенасочена политика“, коментира Димитър Ангелинов, председател на УС на Асоциацията „Традиционните български консерви“. 

Асоциацията организира българското участие на POLAGRA 2023 с общ щанд, на който са разположени на продуктите на 5 водещи наши консервни компании.  

Полша е един от лидерите на европейската икономика с почти 38 млн. население и представянето на това изложение е сериозна възможност за родната  консервна промишленост. „Горд съм с интереса и уважението към България и българските продукти“, коментира още председателят на асоциацията. 

На българския щанд посетителите ще могат да дегустират до петък натурални сокове, конфитюри, сушени плодове, кисели краставички, корнишони, патладжан, доматено пюре, нова гама пикантни сосове, както и лютеници, айвари, зеленчукови сосове. Българското участие набляга на традиционно високото качество на използваните суровини, на автентичните вкусове, които отличават родната земеделска продукция, похвалиха се от асоциацията.