Още три нерегламентирани склада за хранителни продукти бяха затворени от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) в Плевен, съобщиха от институцията.

Унищожават кашкавал от несъществуваща мандра

Помещенията са използвани от нарушител, който миналия месец отново е бил санкциониран за стопанисване на незаконни складове в областния град и на цех за разфасоване на месо в Луковит.

Повторното нарушение е установено при съвместна проверка на инспектори от ОДБХ Плевен и служители от Икономическа полиция.

Складовете се намират на територията на неработещо предприятие. Помещенията са отдадени под наем, като наемателят ги е използвал за съхранение на хранителни продукти, без регистрация по Закона за храните.

Насочени за унищожаване са над 30 тона месни продукти, 4,5 тона млечни продукти, 1,4 тона храни от неживотински произход, съхранявани в тях. В търговска мрежа няма установени стоки от складовете. На собственика им ще бъде съставен акт по Закона за храните.

В запечатаните през февруари нелегални складове на същия нарушител бяха намерени 40 тона месо с неясен произход и 6 тона месо с изтекъл срок на годност.

В помещенията инспекторите установиха и наличие на етикети на друга, недействаща фирма. Проверките откриха и нерегламентиран цех за разфасоване на птиче месо на същия собственик в Луковит, от който бяха иззети за унщожаване 82 тона месо с изтичащ срок на годност.

Фирмата нарушител има и законен бизнес с месо, както и един регистриран склад, но останалите обекти, запечатани от ОДБХ Плевен не са регламентирани.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Пресякоха незаконна търговия със сирене в изоставен павилион

За животновъдите: По-високи ставки и по-малко мляко за доказване

На дневен ред: Новите изисквания към животновъдните обекти