Международната селскостопанска изложба АГРА 2022 ще се състои в периода между 9 и 13 март, съобщават домакините от Международен панаир Пловдив.

Гласувайте: Съгласни ли сте с рязкото вдигане на осигурителния праг?

Изместването на първоначално обявените дати 23-27 февруари се налага заради нестабилната пандемична обстановка. Новото на АГРА 2022 е участието на асоциация АГРОТЕХ – браншова асоциация на производителите и вносителите на земеделска техника, която ще бъде и съорганизатор на изложението.

Освен традиционното участие на открити площи, сега за първи път по световен стандарт едра земеделска техника ще бъде представена на закрито, в три самостоятелни палати. Така изложбата ще включва общо 5 палати и всички прилежащи към тях площи, с което ще надхвърли 35 000 кв. м.

След една година прекъсване заради COVID-19 форумът се завръща с акцент върху прецизното земеделие. Особено отношение ще има към съвременните технологии, новото и модерното в тях. Автоматизацията и дигитализацията в сектора са новите тенденции, които ще бъдат във фокуса на събитието.

Международната селскостопанска изложба се утвърди като най-голямото икономическо събитие за агробизнеса в Югоизточна Европа. Тя е предпочитана от фермерите заради възможността да се информират за нови продукти и услуги, да закупят техника и инвентар, да обменят идеи и опит.

По традиция АГРА се провежда заедно с престижните изложби „Винария“ за лозарство и винарство, „Фудтех“ за хранителната индустрия и „Вкусове от Италия“. Така се създават по-добри условия за представяне на фирми от различни браншове, които имат общи маркетингови интереси. Във форума всяка година участват около 700 компании от 30 държави.