Просушете чесъна преди съхранение. Отделяйте болните растения
Отделяйте болните растения


Внимателно избирайте кога да берете ябълките и крушите
Ябълките вече зреят, първи са Златна пармена, Джонатан, после е Червената превъзходна, а накрая Златната превъзходна. Берат се и есенните круши – Боскова масловка, Добра Луиза, а след тях са Харденпонтова масловка, Пас Красан, Попска...

Просушете чесъна преди съхранение. Отделяйте болните растения
Както на полето, така и при съхраняване на зрелия чесън често се наблюдават специфични повреди, които го правят негоден както за консумация, така и за посадъчен материал. Заболяването е известно като сиво гниене...

Как да съхраним ябълките свежи за по-дълго време?
При съхранение на плодове в полиетиленови опаковки се намалява транспирацията и съдържанието на кислород, увеличават се относителната влажност...

Как да се предпазят от вредители зърнените запаси?
По време на съхраняването зърнените запаси и продуктите от тяхната преработка се нападат от различни видове неприятели- насекоми /гъгрици, зърнояди, молци/, гризачи и птици....