Организаторите на Sommet de l'Elevage се подготвят за тазгодишното издание на престижното изложение за животновъди. Те наблюдават изкъсо ситуацията с коронавируса и засега не смятат да отлагат събитието. По план то ще се състои от 7 до 9 октомври във френския град Курнон-д'Оверн, съобщава agrifocusafrica.com.

Изложението за агро-роботика минава онлайн

Към настоящия момент почти 90% от фирмите, заявили участие в изложението, са потвърдили присъствието си въпреки трудните обстоятелства. Много от тях са убедени, че тазгодишното издание ще се реализира с успех.

Вероятно SOMMET DE L`ELEVAGE ще бъде едно от малкото изложения в Европа тази година. След отпадането на ограничителните мерки във Франция и други европейски страни все повече изложители подават заявки за участие.

Това, което засега остава под въпрос, е присъствието на международни посетители на събитието. Миналата година то привлече 4 800 чуждестранни гости от над 90 страни, потвърждавайки, че това е едно от най-популярните събития за животновъдство.

Организаторите остават обнадеждени, че през следващите месеци ситуацията с овладяването на коронавирусната епидемия ще се подобри.

Акценти в програмата:

  • Говеда – 400 представители на породата Обрак ще се борят за отличието най-добро животно. Ще бъде организиран още аукцион на разплодни животни. Силен интерес представлява завръщането на италианската порода Пиемонт.
  • Млечни крави – ще се състоят европейските първенства за порода Симентал, Холщайн, Монбелиард, Джърси и др.
  • Овце – Тази година в светлината на прожекторите ще бъде породата Тексел.
  • Посещения на ферми – През трите дни на изложението чуждестранните гости ще могат да посетят животновъдни стопанства.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Отлагат SIMA за февруари 2021 г.

БАТА Агро се отлага за догодина

Бъдещ зооинженер донесе победа за България в Париж