Българска асоциация на търговците на агротехника отлага 13-ото издание на Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО за 2021 г. 

Даниел Минев: Ще се правят инвестиции в нова и високоефективна техника

Причина за това решение на организаторите е извънредната ситуация в страната и разпорежданията на институциите, както и усложнената международна обстановка и ежедневното въвеждане на рестрикции във връзка с разпространението на коронавируса.

Следващото издание на БАТА АГРО е планирано за периода от 10 до 14 май 2021 г. 

„За нас са приоритет здравето и безопасността на всички наши служители, партньори, участници и посетители на изложението. Считаме, че в тази несигурна ситуация и при липсата на надеждна прогноза за развитието на пандемията от коронавирус отлагането на 13-ото издание на БАТА АГРО за 2021 г. е най-разумното решение. Благодарим на всички наши изложители и партньори за разбирането и доверието, което ни гласуват“, коментира Даниел Минев, председател на Българската асоциация на търговците на агротехника. 

Към момента за 13-ото издание на БАТА АГРО са заявили участие 178 фирми на 39 416 кв. м изложбена площ. Тези данни сочат, че това ще е най-голямото по площ изложение за земеделие. Това създава предпоставки форумът като професионално събитие да бъде успешен и ефективен за бизнеса въпреки необходимото отлагане. 

Екипът по организация на БАТА АГРО продължава да работи по планирането и подготовката на изложението и да съдейства на всички участници. 

За първи път БАТА АГРО се проведе през 2010 г., като през годините спечели доверието на хилядите земеделски производители с добра организация, разнообразие на представените експонати и лоялни търговци.

12-ото издание на БАТА АГРО през 2019 г. беше най-голямото като площ в историята на изложението – в него участваха 187 фирми на повече от 37 700 кв. м. Посетителите за четирите работни дни бяха близо 15 400 души, посочват организаторите.