Проблемите с безводието в Добруджа продължават. Поредното населено място, останало без животоспасяващата течност, е село Белгун в община Каварна. Извънредно решение на проблема е намерила кооперация „Асен I“, която чрез водоноска е доставила вода на всички жители.

Докато “нашите” и “вашите” си разменят постове и уволнения, фермерите искат обещаното и то навреме

Цистерната на кооператорите е минала край всеки дом, за да могат хората да си напълнят необходимите количества. В социалните мрежи потърпевшите от безводието изказват благодарност на кооперацията за реакцията й. 

Земеделската кооперация „Асен I“ има собствен водоизточник – кладенец, от който водоноската е пълнила вода за жителите на селото. Председателят на кооперацията д-р Кральо Кралев е готов при нужда отново да достави от ценната течност, но по думите му това не е решение на проблема с безводието.  

От община Каварна също са изпратили сигнал до ВиК - Добрич, в който настояват за спешни мерки във връзка с липсата на вода в селото. Сезирано е както ръководството на водното дружсетво, така и асоциацията по ВиК, областния управител Здравко Здравков и директора на РЗИ д-р Светла Ангелова.

В сигнала се посочва, че безводието продължава дни наред и продължителната липса на вода поставя селото, хората, живеещи там и животните, които те оглеждат, на прага на истинско бедствие. Всичко това е на фона на летните горещини и летните жеги и пандемичната обстановка, обобщават още от община Каварна и настояват водното дружество да си свърши работата и да възстанови водоподаването на хората от село Белгун.