Седмицата ще е натоварена, но предимно с политически теми. Подадената оставка на кабинета и обвиненията на опозицията, както и борбата за личен пиар на партийните лидери отново ще пренаредят дневния ред на новините в обществото. 

А извън сламата около парламентарните страсти, остава сеното, в което са заровени редица проблеми в сектор "Земеделие". Фермерите, както и всички, които правят бизнес в аграрната сфера, следят и очакват предлагането, обсъждането и приемането на редица важни закони. 

От регулирането на поземлените отношения до вкарването в ред на хаоса с браншовите организации.

А за да ги има тези закони, разбира се, трябва да има нормална политическа среда, работещо Народно събрание и ясно разбиране, че има цели, които трябва да се постигнат в този мандат.

А докато обществото е заливано от празнословия и партийни залпове, пълни с нечистотии, никога няма да отделим зърното от плявата. 

И ще разказваме за поредния случай на очертано пасище от местен и известен тарикат, който освен домашна котка, няма друго животно. И ще се питаме кога ще говорим за подем в сектора, а не за продаден бизнес. 

В последните дни се направиха редица сметки и отчети на свършеното от кабинета, от политическото ръководство на Министерството на земеделието, а кой ще потърси сметка за свършеното от парламента.

Колко активни бяха парламентарните групи и колко нови закона предложиха? Или поправка в текущото законодателство?

Въпросът днес е дали отиваме на нови избори или партиите ще успеят в рамките на конституционалната процедура по развъртането на мандатите да постигнат подкрепа за съставяне на правителство.

Но проблемите в аграрния сектор ще продължат да отлежават на плещите на бизнеса. А те, за разлика от виното, не стават по-хубави с времето.

Със сигурност обаче стават по-скъпи, а цената я плащат тези, за чийто глас утре ще се борят същите тези партийни лидери.