Първи областен земеделски информационен базар „Произведено в Родопите“ ще се състои в Смолян, съобщават от Областната администрация на града. Съорганизатори на събитието са ОД „Земеделие”, Държавен фонд „Земеделие” – Смолян,  регионалната служба Съвети в земеделието и Занаятчийска камара – Смолян.

Гласувайте: Нужни ли са повече пари по Ковид мярката и de minimis?

Базарът ще се проведе от 14 до 18 март в Атриума на Областна администрация. Посетителите му ще могат да си купят от предлаганата фермерска продукция, а земеделските стопани, преработватели на земеделска продукция и занаятчии ще могат да получат актуална информация и консултации за: 

  • започване на дейност, като земеделски производител; 
  • възможности за кандидатстване с проекти по подходящи схеми и мерки; 
  • възможности за получаване на субсидии и  разработване на проекти, съвместно със Съвети в земеделието; 
  • други въпроси в областта на земеделието.

На проявата ще присъстват и представителите на Областна дирекция по безопасност на храните и Контрол по храните Смолян, където ще можете да зададете въпроси и проведете консултации”, допълват от областната управа.

Организаторите канят всички земеделски производители и преработватели да предложат и представят продукцията си без наем за този период.

До 10 март желаещите могат да заявят участието си в Държавен фонд „Земеделие” – Разплащателна агенция Смолян и Областна администрация Смолян на e-mail: [email protected]. Ако има форсмажорни обстоятелства, ще бъде променена датата на провеждане на инициативата, за което областна администрация ще информира навременно.