Проф. Христо Бозуков е назначен отново за служебен министър. Указът на президента Румен Радев за назначаването на нов служебен кабинет вече е обнародван в новия брой на Държавен вестник на 16 септември. 

 85 млн. лв. допълнително за земеделие

Това е третият мандат като служебен министър на проф. Бозуков. 
През 2018-а година президентът Радев го назначи за стопанини на аграрното ведомство след оставката на кабинета Борисов 2. Тогава Бозуков пое поста от Десислава Танева. 

Три години по-късно - през месец май 2021 г. той отново замени Танева като земеделски министър. Ето, че отново президентът Радев му гласува доверие за управлението на аграрното министерство. 
Малко преди да стане ясен новият служебен кабинет се появиха слухове, че професорът ще бъде сменен. Дори в агросредите се заговори, че на поста служебен министър на земеделието ще застане досегашният заместник на Бозуков - Георги Събев. 

Към момента не е ясно дали досегашните заместници на проф. Бозуков - Георги Събев, Явор Гечев, Крум Неделков и Атанас Добрев, ще останат на същите длъжности. 

Ясното е, че проф. Христо Бозуков ще управлява селскостопанския сектор поне до ноември месец, за когато са насрочени следващите парламентарни избори. 

А работа определено ще има, тъй както наскоро стана ясно, че изграждането на Стратегическия план е на много ранен етап заради несвършено адекватна работа от предишната администрация, а има и редица проблеми в сектора, които не търпят замитане под килима. 

Вижте още: 

Министър Бозуков за Агри.БГ: От 3 до 30 месеца е забавянето на проекти от ДФЗ

Явор Гечев: Правим почти наново Стратегическия план