От 8 до 22 февруари ще бъде отворен приемът по интервенциите в сектор „Пчеларство“ за 2024 г. Това става със заповед на изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) Георги Тахов. 

Четете още: Фарсът, наречен мед без пчели

 

Финансовият ресурс за 2024 г. по интервенциите е в размер на 6 286 800.97 лева.

Списък с разходите/активите, за които има определени референтни цени за финансовата 2024 г. е посочен в заповед на министъра на земеделието. Документа може да видите ТУК. 

При подаване на заявлението за подпомагане за включените в списъка разходи/активи, кандидатът представя една оферта. За всички останали разходи/активи, за които няма определени референтни цени се представят три съпоставими оферти, уточняват от пресофиса на Фонда. 

С промяната в Закона за подпомагане на земеделските производители (ЗПЗП), който е в сила от 1 януари 2023 година, всички земеделски стопани, които искат да подадат заявления за подпомагане, следва да имат регистрация в Системата за електронни услуги (СЕУ), напомнят от ДФ „Земеделие“. В системата ще се осъществява и цялата комуникация между администрацията и бенефициерите на ДФЗ. 

Кандидатите по интервенциите в сектор „Пчеларство“ подават документи за финансова подкрепа само чрез Системата за електронни услуги с квалифициран електронен подпис.