В единадесетото издание на празника на плодородието „Ден година храни“ в Поликраище участваха дванадесет земеделски производители на местни храни. Това съобщиха от община Горна Оряховица.
 
 
На откритата сцена в центъра на Поликраище, посетителите на празника имаха възможност да видят продукти на земеделци и пчелари и да се насладят на вкуса и аромата им. А най-атрактивно аранжираните щандове бяха отличени от организаторите. Събитието се проведе на 9 септември.
 
И тази година гостите на събитието имаха възможността да опитат от традиционната за Поликраище градинарска чорба, приготвена от местни и познати майстор-готвачи. 
 
„В него има лук, чушки, домати, карфиол, целина, магданоз, картофи, моркови, зелен боб, люти чушки и изобщо всички зеленчуци, които са в градината”, казват майстор-готвачите, но не издават рецептата до край. 
 
Празникът на плодородието „Ден година храни“, който селото домакинства за единадесети път, популяризира българските традиции, свързани с кулинарната култура - оригиналните български сортови семена и изделия, съчетани в българската обредност с народните танци - ярък израз на националните ни характер и култура.