Международната награда „Жени в земеделието“ ще бъде връчена за трети път на изложението EuroTier в германския град Хановер на 13 ноември 2024 г. Кандидатстването е отворено до 31 юли. 

Разгледайте цялата рубрика на Агри.БГ: ДАМИТЕ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО

Кандидатури се приемат в 4 категории: Селско стопанство, Агробизнес, Технологии и изследвания и Образование. Международно жури ще отличи първите трима участници във всяка категория, а приемът е отворен за дами от селското стопанство от цял свят, включително България.

Организатори са списанието Women in Ag Magazine и DLG (Германско земеделско дружество). Само за две години наградата Women in Ag вече е високо призната в индустрията. Миналата година например са получени повече от 130 кандидатури от 38 нации.

„На EuroTier 2024 искаме да продължим тази история на успеха със силни личности от селското стопанство, агробизнеса, образованието, технологиите и научните изследвания. Всяка жена, работеща в тези селскостопански сектори, може да бъде номинирана. От жени фермери, които работят в земеделие или животновъдство, до жени експерти и инженери в агробизнеса, жени, които работят в сферата на преподаването, изследванията и развитието или в медиите”, подчертават организаторите. 

Ако и вие се чувствате като жена, която дава ценен принос за по-нататъшното развитие на земеделската индустрия и създавате истинска добавена стойност за обществото, не губете време и подайте своята кандидатура.