На 26 май биопроизводителите от „Яблена натура“ организират Ден на отворените градини 2024. През тази година събитието ще бъде на тема „Музика в тишината“. 

Фермерският ген: Цялата фамилия Цекови са заразени с вируса на земеделеца-оптимист


Част от програмата е концерт, който е визуализиран от био токовете на растенията.

„Идеята е да съберем хора, които да не говорят за субсидии, а да обсъждат бъдещето на земеделието, иновациите, технологиите и биоземеделието. Едно от основните неща, които ще направим е да визуализираме звук от биотоците на растенията“, сподели за Агри.БГ МаркЦеков. 

По време на репетицията са включени олеандър, роза, дърво и боровинки, които реагират по различен начин на музикалните тонове, сподели младият фермер. 

В Деня на отворените градини 2024, всеки от гостите ще може да види на живо комуникацията на арфистката с растенията. 

Лектори на събитието ще бъдат д-р Светла Николова, представител на IFOAM, Светлана Боянова, изпълнителен директор на Българска аграрна камара както и основателят на фондация „Живот с рак“ Николай Диковски. 

Светла Николова ще акцентира в своя материал на биогенезиса, а Светлана Боянова ще говори за нуждата от обединение на земеделския бранш. 

Социалната кауза на събитието е свързана с подкрепа на фондация „Живот с рак“, като акцентът ще бъде върху чистата храна, която заедно с чистите почви и вода е в основата на здравословния начин на живот. 

За добрата храна ще се погрижи шеф Николай Немигенчев. За гостите ще има още много изненади, подготвени от организаторите.