Съвременните фермери работят по-интелигентно, но по-малко, отколкото преди. Смарт технологиите в сферата на селско стопанството им позволяват да понижават разходите, да извличат максимум добиви и печалби и то по изключително ефикасен начин.

Мобилно приложение регулира налягането на гумите на агротехниката

Вероятно няма по-добър пример за иновативно управление на фермера от мобилните приложения. Те буквално промениха правилата на играта и са способни да облекчат почти всяка задача в стопанството.

С мобилни приложения можете да обследвате имота, да структурирате и анализирате постоянно обновяваща се информация за състоянието на стопанството, да управлявате дронове и да създавате карти.

В продължение на нашите предходни статии, посветени на мобилните приложения в помощ на съвременния селскостопански производител, днес искаме да представим още няколко разработки.

Sirrus Premium Upgrade, SST Software

Това мобилно приложение е достъпно за iPhone и iPad. Полезно е за агрономи и фермери, когато става дума за взаимопомощ по отношение на вземането на решения. Общата база от данни е достъпна за всички страни и се събира лесно.

Чрез свързване с agX Platform, стандартизираните полеви данни са достъпни в офлайн режим и могат да бъдат споделяни с други потребители и приложения.

За сваляне: iPad, iPhone

Grain TruckPlus, John Deere

Това мобилно приложение помага на фермерите за транспортирането на реколтата до предпочитани хранилища. С негова помощ ще знаете къде се намират работниците, къде са близките елеватори и по кое време последните ще бъдат достъпни за експлоатация.



Приложението позволява да информирате работниците къде се намират комбайните, камионите и т.н.; да откривате селскостопанската техника, която искате да използвате; да въвеждате информация и задачи и др.

За сваляне: iPad, iPhone, Android

AgriSync, Agrisync Inc.

С негова помощ фермери и консултанти поддържат връзка помежду си и се подкрепят при всеки възникнал проблем в стопанството.



Фермерът може да се свърже с няколко консултанта от различни компании, за да поиска и да получи подкрепа в реално време чрез видео връзка. Така експертите могат да видят това, за което говори собственикът на стопанството.

За сваляне: iPad, iPhone, Android

Ohio State PLOTS, OCV, LLC

Това ново приложение позволява на производителите да сравняват ефективността от различните управленски решения. Безплатно е и е от помощ на фермери, консултанти и трети лица.

То позволява да се съпоставят дигитално различни третирания в рамките на фермата с цел да се определи кой подход е най-оптимален, което да спести средства.

Приложението е разработено за подобряване на нивото на водата в Охайо, с негова помощ фермерите могат да проследяват нивото на хранителните вещества в почвата по-точно.

За сваляне: iPad, iPhone, Android

Yara ImageIT, Yara International

Това приложение за селското стопанство е създадено с цел да измерва абсорбацията на азот и да генерира препоръки по отношения на нея, базирани на снимки на съответната растителна култура. То превръща камерата на смартфона в високотехнологично тестващо устройство.



ImageIT калкулира абсорбацията на азот, базирайки се на вида на листата, зеления им цвят и фракциите по кафявите листа.

Освен че дава съвети какво да направи фермерът, за да постигне максимална реколта и оптимално качество, приложението дава съвети за торене.

За сваляне: iPad, iPhone, Windows, Android

FARMapper, McFinney Agri-Finance

Това е ново поколение уеб базирано приложение, което позволява на потребителя да създава карта на фермата бързо и ефикасно. То съхранява картата в облачно пространство и гарантира сигурността й. Така тя може да бъде ползвана на десктопа на компютър или чрез мобилно устройство.



Използвайки своя уеб браузър, потребителят може да влезе в своя фермерски проект от повече от едно устройства.

Посочвайки място на картата, приложението предлага набор от данни. То създава детайли за всяко едно избрано място и очертава съответния парцел.

За сваляне: Web-based