Производителите на плодове и зеленчуци от Добруджа ще излагат стоката си на пазар с модерна европейска визия. Това предвижда новият проект за цялостна промяна на съществуващия кооперативен пазар в центъра на града. Новият облик на тържището беше представен на пресконференция от спечелилата конкурса агенция, оценявана от архитекти и урбанисти от Унгария, Италия, Естония и България.  
Общата площ на пазара ще бъде 8000 кв.м., като 2000 кв.м. са покрита площ.

На разположение на търговците на плодове и зеленчуци ще има 116 щанда, 10 търговски павилиона, складове, тераси, сграда за администрацията и обособени 46 паркоместа.

С наличните възможности за паркиране в синя зона паркоместата стават общо 150 и ще облекчат тежкия трафик в центъра на Добрич. 
Целият комплекс ще бъде раздвижен и ще е разположен на различни нива. Щандовете за плодове и зеленчуци ще бъдат повдигнати на платформа с цел по-лесното им почистване. 

Своеобразен център ще бъде фонтанът с разположени около него места за отдих, ресторант за хапване и дегустация.

Това приближава облика на тържището до европейските пазари, които са места както за качествени плодове и зеленчуци, така и за вкусна кухня.

Архитектите са предвидили сцена за организирани събития и сектор за ежеседмичния фермерски пазар. Не са пропуснати и зоните за продажба на фиданки, цветя и живи растения. 
Община Добрич търси финансиране на техническия проект за изграждане на нов пазар. Едва тогава ще започне строителството на обекта.