Годишният агросеминар на Националната асоциация на зърнопроизводителите стартира в четвъртък по обяд с амбициозна програма, в която са заложени най-актуалните теми, вълнуващи българските земеделски стопани. 

Официални гости на събитието са земеделският министър Кирил Вътев, изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“ Георги Тахов, Снежана Благоева, и Смилена Костова, главен секретар на Икономическият и социален съвет. По традиция още в първия ден на събитието от асоциацията ще връчат стипендията „Иван Генчев Танев“.

Селскостопанската политика на ЕС след 2027 г. ще бъде представена от Снежана Благоева и Георги Ралчев от постоянното представителство на България в Брюксел. 

За климатичните промени и селекцията в условия на климатичен стрес ще говорят проф. Валентин Казанджиев и доц. д-р Веска Георгиева от Националния институт по метеорология и хидрология, както и научни работници от Института по царевицата – Кнежа. 

Използването на сателитни данни ще бъде презентирано от "Технологика", партньори в проекта AgroDigiRise.

Генералният спонсор на събитието, Агрополихим, ще представят темата “Азотни торове и устойчиво земеделие“.

По време на събитието ще има много презентации на партньорски компании, както и обсъждане на актуални теми в зърнопроизводството и българското земеделие.