Българският Парламент направи огромна грешка с гласуването да бъде разрешен отново безпрепятствено вносът на украински селскостопански стоки в България. Това е мнението на бившият земеделски министър Мехмед Дикме за създалата се в страната ситуация след решението на Народното събрание. 

Четете още: Чашата преля! Фермерите излизат на протести

 

„Парламентът е основното представителство на българския народ и трябва да защитава първо интересите на народа, от който са част и родните земеделци. Народните представители игнорираха в четвъртък земеделците, което е пагубно за бранша и говори много лошо за самите политици. За пореден път доказаха, че изобщо не ги интересува дереджето на българския народ“, коментира за Агри.БГ Дикме, който ръководи аграрното министерство в периода от 2001 до 2005 г. 

Четете още: Фермери, разбрахте ли какво стана? Ножът вече твърдо опря до кокала

 

Той припомни, че земеделието тази година е в най-критичната си точка от десетилетия насам, с много слаби добиви на пшеница и слънчоглед и с много ниски международни цени. „Такава конюнктура в отрасъл Селско стопанство не е имало от 25-30 години“, убеден е Мехмед Дикме.