Изненадата този петък в домашно приготвените изкушения са вкусните палачинки на специалиста по меда Чичо Светльо, съобщават организаторите на пловдивския Фермерски пазар „Натурално“.

Фермерският пазар в Пловдив чукна годинка

И това издание на пазара няма да се размине с гости. Едни от тях е мандра, която се намира на 1400 м надморска височина в сърцето на Родопите, между курорта Пампорово и село Стойките. Те ще предложат на потребителите различни видове кисело мляко, сирена и кашкавали.

Организатори: „Чичо Светльо, специалист по меда, с палачинки ще ни затрупа деня. Цената на една палачинка е само 20 ст., а със събраните пари ще сторим много добрини.“

Този петък ще гостува и семейна фирма, специализирана в производството на продукти с овесени ядки.

„Имаме мюсли за тези от вас, които не обичат сладкото, безглутеново, също така напълно сурови мюсли и такива, в които овесените ядки са запечени. В нашите продукти не влагаме консерванти или други вредни субстанции“, споделя младата двойка.

Днес може да дегустирате и закупите от продуктите и на биоферма, която произвежда зърнени култури, ядки, сладка и сиропи, мед, билки, етерични маслa. 

„Отглеждаме нашите продукти и събираме диви билки и плодове от екологично чисти райони – Странджа и Стара планина. Не ползваме химикали, синтетични торове, хербициди или пестициди“, гордеят се фермерите.

Сред останалите фермери, гастролиращи от по-далеч, са семейна ферма за люти чушки от Варненско и производител на вина от Шуменско. Традиционно на пазара се предлагат също мед, мляко и млечни продукти, гъби шийтаке, сезонни плодове и зеленчуци, сред които и за първи път пащърнак от село Градина.

Организаторите на пловдивски пазар „Натурално“ припомнят, че вече минаха на зимно работно време от 14:30 до 18:30. Мястото остава същото – ул. Станислав Доспевски, пресечка между Главната и ул. Отец Паисий, срещу Градска художествена галерия.