Toyota Бразилия дава възможност на бразилските земеделски производители да търгуват своите зърнени култури - соя и царевица, за кола. Японският автомобилен гигант е готов да размени автомобил за част от реколтата на земеделците и то не само за Hilux, но и за Toyota Corolla Cross и SW4 (Fortuner), пише jalopnik.com.

Кои фермери имат право на преотстъпен данък?

Звучи необичайно, но програмата Toyota бартер съществува от 2019 г., а Бразилия е най-големият производител на соя в света, според Bloomberg.

По данни на Toyota Бразилия, цели 16% от преките й продажби отиват в агроиндустрията. Мениджърът за директни продажби в Бразилия Хосе Луис Ринкон Бруно заяви, че производителят иска много повече:

“Toyota бартер стартира като пилотна програма през 2019 г. и като такава е първият канал за продажби в Бразилия, който приема зърно при купуване на автомобил. Сега имаме възможност да направим програмата официална за селскостопанската индустрия и да увеличим присъствието на Toyota“, обяснява той.

Toyota използва услугите на трета страна, за да се увери, че тези, които се интересуват от програмата наистина се занимават със земеделие законно и устойчиво.