Утре (13 юли - бел ред.) до края на деня, бутонът за приключване на заявленията ще работи.
Това каза министърът на земеделието и храните Кирил Вътев по време на заседанието на Комисията по земеделие в Народното събрание. 

Важно! Вижте електронните формуляри по интервенциите за Кампания 2023

“От петък сутринта всички ще могат да си приключват заявленията”, каза категорично Вътев по повод протесненията, че огромна част от земеделските производители не могат да приключат заявленията си за кандидатстване за директни плащания за Кампания 2023 г. 

По думите на министъра всички директори на 28 областни дирекции “Земеделие” са заявили на среща, проведена в сряда, че ще бъде спазен срокът 21 юли, за когато е обявен краят на кампанията. 

Министърът спомена, че вече се работи на интензивен режим в службите, така че да могат да се обслужат всички земеделски производители. 

“Говорихме с доста производители, които се оплакват и се оказа, че някоиот тях въобще не са прочели Наредбата. Има и такива случаи, но не са много. Истината е, че по-голяма част от заявленията са качени и сега като се отвори въпросният бутон за приключване, всичко ще бъде наред”, добави аграрният министър. 

Кирил Вътев спомена пред депутатите, че подобни затруднения има и в другите държави членки. Причината са по-сложните екологични изисквания към земеделските стопани.